Pályázatok - Holz Team Kft. Sopron
HolzTeam

Pályázatok

„A Holz-Team Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén”

A HOLZ-TEAM Nyílászárógyártó és Forgalmazó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. soproni telephelyén 1 db Martin Q-FIN 2.5 csiszológépet vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 18,8 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Részletek

A Holz-Team Kft-t 1995-ben magyar magánszemélyek alapították. Társaság fő tevékenysége, a 1623’08 TEÁOR szám alá tartozó épületasztalos-ipari termék gyártása, mely során hagyományos fa ablakokat, külső-, és belső ajtókat, illetve a modern technológiával készült alu-fa nyílászárókat gyárt. Jelen projekt megvalósítási helye, a társaság 9400 Sopron, Harangöntő u 3. cím alatti székhelye és telephelye.

A társaság elérni kívánt célja, a korábbi gyártási eljárásának, olyan jelentős méretű újítása, amely, a piacon értékesíthető magasabb hozzáadott értékű, megfelelő minőségű termékek előállítását biztosítja, ezáltal megfelelve a vevők minőségi elvárásának. A társaság termékei iránt egyre nagyobb a piaci kereslet, amelynek kiszolgálása a korábbi technológiai bázissal nehezen és magas költségekkel volt teljesíthető, ezért volt szükséges egy, olyan eszköz beszerzése, amely segítségével költséghatékonyabban és időtakarékosabban képes termékeit előállítani.

Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy Martin Q-FIN 2,5 csiszológépet, aminek köszönhetően, a munkafolyamat automatizálható, ennek köszönhetően a csiszolási munkákra fordított idő, az eddigi töredékére csökken. Ezáltal az egységnyi idő alatt megmunkált termékek száma nő, tehát a termelés hatékonysága nő. Továbbá az eszköz precíz munka végzésének és a speciális technológiának köszönhetően az előállított termék minősége javul. A magas minőség a piacon nem csak magasabb értékesítési árat jelent a Társaság számára, de a versenyképesség javulását is eredményezi.
A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.

A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 18,8 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.holzteam.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Kocsis János
telefonszám: + 36 (20) 365-5065,
e-mail: kocsis@holzteam.hu

A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02527
Befejezés időpontja: 2019.05.31.; Támogatás aránya: 50%
A támogatás összege: 18 843 325,- Ft


A Holz-Team Kft. kapacitásbővítő beruházása

A HOLZ-TEAM Nyílászárógyártó és Forgalmazó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. soproni telephelyén 1 db Cefla Flow Coating locsoló berendezést, 1db Cefla LTBB45 Felső helyzetű kétsínes konvejort feladó-elszedő egységgel és 1db Cefla iGIOTTO robotot vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 40 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Részletek

A társaságot 1995-ben magyar magánszemélyek alapították és jelenleg is családi vállalkozásként működik. Fő tevékenysége Épületasztalos-ipari termékek, elsősorban egyedi megrendelésre készített fa nyílászárók gyártása.

A Társaság elérni kívánt célja, hogy a technológiai fejlesztésnek köszönhetően, automatizálni tudja felületkezelési és festési folyamatait. A jelenlegi munkaerő-piaci helyzet miatt a társaságnak a lehető legtöbb munkafolyamatot automatizálnia kell, annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló szakképzett állományt a kézimunkaerőt igénylő feladatokhoz csoportosíthassa. A gyártás automatizálásával a társaság kapacitása bővül, illetve termékei minősége javul, ezáltal a Társaság versenyképessége a hazai, illetve a külföldi piacokon nő.

A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.
A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 40 millió forint európai uniós támogatás segítségével.
A projektről bővebb információt a www.holzteam.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Kocsis János
telefonszám: + 36 (20) 365-5065,
e-mail: kocsis@holzteam.hu

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-16-2017-01303
Befejezés időpontja: 2018.06.29 Támogatás aránya: 44,95%
A támogatás összege: 39 999 999.- Ft


Faipari technológia fejlesztés a Holz-Team Kft.-nél

A HOLZ-TEAM Nyílászárógyártó és Forgalmazó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (9400 Sopron, Harangöntő u. 3. Hrsz.:5776/87.) a GOP-2.1.1-09/A-2009-1640 pályázat keretében „Faipari technológia fejlesztés a HOLZ-TEAM Kft-nél” címmel 49 000 000 Ft támogatási összegben részesült az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. A pályázat azonosító száma: GOP-2.1.1-09/A-2009-1640 A projekt megvalósítási helye: 9400 Sopron, Harangöntő u. 3. Hrsz.:5776/87. A projekt megvalósítása során a támogató a Nemzeti fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.) www.nfu.hu, a közreműködő a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ ZRt. (1139 Budapest, Váci út 83.) www.magzrt.hu

Részletek

A projekt keretén belül a társaság eszközök beszerzés céllal nyújtott be pályázatot. A társaság a projekt megkezdése előtt beruházás tárgyára vonatkozó típusváltozási nyilatkozatot nyújtott be. Ennek megfelelően az eszközbeszerzés keretében Weinig Conturex típusú CNC profilozó központ beszerzése valósult meg. A projekt során felmerült módosítások nem érintették a projekt célkitűzéseit, a társaság annak maradéktalan teljesítését tartotta szem előtt. A módosítások nem befolyásolták a szerződésben vállalt vállalási feltételek teljesíthetőségét. A társaság a megvásárolt CNC vezérlésű megmunkáló központot nyílászáró termékek gyártására használja. A gép használata gyors és pontos munkavégzést eredményez, mely a legegyszerűbb marási feladattól az egészen speciális marási folyamatig képes megfelelni, teljesíteni.

A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak is.
A projekt megvalósítása során beszerzett CNC vezérlésű megmunkáló központ egy korszerű technológia alkalmazását teszi lehetővé, így hozzájárul a társaságnál a termelés modernizációjához, a magas minőségű kibocsátás volumenének növeléséhez és a gyártási kapacitás bővítéséhez.

A projekt keretén belül megvásárolt megmunkáló központ alkalmazása jelentős volumennövelést, hatékony költségmegtakarítást, magas minőségi termékszínvonalat, gyors és pontos munkavégzést eredményezett a táraságnál.


Innovációs technológia fejlesztés a Holz-Team Kft.-nél

Holz-Team Kft. 25 000 000 forint uniós támogatást nyert el az Innovációs eredmények hasznosításának támogatása a KKV-k részére című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 38 837 758 forint összköltségvetésű beruházásból technológiai fejlesztés, eszközbeszerzés valósult meg.

Részletek

A projekt megvalósítása során a támogató a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 22.) www.nfu.hu, a közreműködő a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (1139 Budapest, Váci út 83.) www.magzrt.hu

A Holz-Team Kft. 1995 óta foglalkozik épületasztalos termékek, elsősorban nyílászárók gyártásával.

A fejlesztés célja a profilozás terén fennálló műszaki-technológiai hiányosságok megszüntetése, ezért került beszerzése 1 db Weining Powermat 500 típusú gyalu-és profilozó automata. Az új technológia bevezetésével magasabb minőségű, nagyobb hozzáadott értékű termékek előállítására van lehetőségünk. A beszerzett gép használatával a termékek felületkezelése jelentős minőség javulást eredményez, az eddig használt technológiával szemben. Eddig több lépésben legyártott épületasztalos ipari és nyílászáró terméket/alkatrészeket ez a gép egy műveltben elvégzi, így gyorsan, nagy hatékonysággal egy beállítással teljesíti a beprogramozott feladatot. A gyártás nem igényel kézi munkaerőt, a hulladékgazdálkodása optimális, az energiafelhasználása alacsony, így lényegesen költséghatékonyabb a hagyományos eljárással szemben.

A projekt során megvásárolt eszköz a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak is.

A projekt megvalósítása során a beszerzett eszközök segítségével kialakított rendszer hozzájárul a társaságnál a szolgáltatás modernizációjához. hatékonyabbá tételéhez, a környezeti fenntarthatóság javításához. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot a piaci pozíció megerősítéséhez, és a versenyképességi javításához.

A pályázat azonosító száma: GOP-1.3.1-11/C-2011-0120
A projekt megvalósítási helye: 9400 Sopron, Harangöntő u.3

Fa- és alumínium nyílászárók: bejárati ajtó, ablak - Holz Team Kft. Sopron

2023 © Holz Team Kft. - Minden jog fenntartva.
ImpresszumAdatvédelmi tájékoztató