A fa nyílászáró (ablak, bejárati ajtó, erkélyajtó) előnyei - Holz Team Kft. Sopron
Blog

A fa nyílászáró (ablak, bejárati ajtó, erkélyajtó) előnyei

Miért épp a fa nyílászáró (ablak, bejárati ajtó, erkélyajtó)?

Építkezik? Felújít? Mindkét beruházásnál nagyon fontos a megfelelő nyílászáró kiválasztása. Azon gondolkodik, hogy milyen anyagból legyenek házában a nyílászárók? Nem tud dönteni a faablak, a műanyagablak és az alu-fa nyílászárók között? Ezzel a blogcikkünkkel egy kis támpontot szeretnénk adni, felsorakoztatjuk a fa nyílászárók mellett szóló érveket.

Cégünk kültéri fa- és alu-fa nyílászárók gyártásával foglalkozik Sopronban. Hitvallásunk, hogy egy nyílászáró hosszútávú befektetés. Fontosnak tartjuk, hogy hosszú évtizedekre kiszolgáljanak minket a nyílászárók. Ennek tudatában építettük fel a gyártásunkat, gyártási koncepciónkat itt, a nyugat-magyarországi régió csücskében.

De nézzük csak, mit tudnak a fából készült nyílászárók. Mik a legnagyobb előnyeik? Milyen érvek szólnak a fa ablakok és ajtók mellett?

A fa nyílászárók egyik legnagyobb előnye, hogy a fa természetes alapanyag és organikus külsőt kölcsönöz a nyílászárónak. Fontos, hogy a fa nyílászárók megfelelő alapanyagból készüljenek. Erre a modern gyárunkban különösen nagy hangsúlyt fektetünk. A HOLZ TEAM-nál kiemelt jelentőségű az alapanyagok minőségű. Valljuk, hogy csakis minőségű, hibátlan, tökéletes alapanyagokból készülhet minőségi ablak, ajtó, nyílászáró.

Fa nyílászárók, ablakok, bejárati ajtók, erkélyajtók gyártása Sopronban – HOLZ TEAM Kft.

A HOLZ TEAM kültéri ablakok és ajtók többségében lucfenyőből, ezenkívül vörösfenyőből, tölgyből, merantiból, eukaliptuszból, illetve egyedi igény szerint a piacon fellelhető bármely más – műszaki tulajdonságaiban és minőségében megfelelő – fafajból készülnek. Minden esetben több rétegben ragasztott, bevizsgált hibamentes anyagok kerülnek felhasználásra, mely a vetemedésmentesség záloga. Ezt tartjuk az egyik legnagyobb alapelvnek a fa nyílászárók gyártásánál a HOLZ TEAM-nél. Nagyon fontos, hogy a fa nyílászárók a megfelelő alapanyagokból készüljenek, minőségi és hibamentes fából. Így kerülhető el az, hogy megvetemedjenek a nyílászárók az évek során. A másik fontos kritérium pedig a rétegragasztás. Ezek szavatolják, hogy a fa ablakok tartsák a formájukat, ne vetemedjenek meg.

A fa nyílászárók, ablakok, erkélyajtók előnyei

A fa nyílászárók, ablakok, ajtók számos előnnyel rendelkeznek az egyéb anyagokból – például műanyagból – készült nyílászárókkal szemben.

  • A fa ablak, ajtó környezetbarát és fenntartható:
    A fa alapanyag használata környezetbarát és fenntartható. A fa nyílászárók gyártása kisebb környezeti terhelést jelent. A fa egy megújuló energiaforrás. A fa újrahasznosítható.
  • A fa ablak, ajtó esztétikus: a fa nyílászárók megjelenése esztétikus, jól illeszkedik a különböző típusú és stílusú épületekhez. A fa felhasználása sokrétű, sokoldalú, ahogy az a színválaszték is, amiben a fából készült ablakok, ajtók kaphatók.
  • Fa nyílászáróval a penészesedés ellen: a fa nyílászárók mellett nincs penészesedés.
  • A fa ablak, ajtó tartós: a fa ablakok és ajtók tartósak, de mindenképpen nagy gondot szükséges fordítani a megfelelő karbantartásra. De ez tulajdonképpen minden más anyagból készült ajtóra és ablakra elmondható.
  • A fa nyílászáró jó hang- és hőszigetelő: a fából készült nyílászárók jó hang- és hőszigetelő képességgel rendelkeznek. A fa jó hőszigetelő képességének köszönhetően a fa nyílászárók megtartják a belső hőmérsékletet és ezáltal csökkentik az energiaköltséget. Ez különösen fontos jelen pillanatban, a magas energiaárak, fűtési- és hűtési költségek mellett.
  • A fa ablak, ajtó könnyen javítható: a fa nyílászárók – ellentétben más anyagból készült termékekkel – könnyen javíthatók. Ez is amellett szól, hogy a fa nyílászárók hosszú távra szólnak, esetleges sérülések esetén sem kell kicserélni, kidobni, mint a más anyagokból készült nyílászárókat. 
  • A fa nyílászáró nem vetemedik: mindenképpen szükséges megjegyezni, hogy a mai technológiával, fából készült ablakok, ajtók nem vetemednek, ez a hármas rétegragasztásnak köszönhető.

HOLZ TEAM Kft.: fa- és alumínium-fa nyílászárók

A HOLZ TEAM filozófiája, hogy a nyílászáró hosszú távú befektetés, ennek szemléletében gyártjuk kültéri nyílászáróinkat. Nézzen körül széles ablak– és ajtónálatunkban, melyet úgy állítottunk össze, hogy mindenki megtalálja az ízlésének és elvárásainak megfelelő nyílászárót. Széles szín- és stílusválaszték jellemzi termékpalettánkat. A modern ablaktól, a klasszikusabb, zömökebb, vaskosabb bejárati ajtóig és sokféle színben kapható erkélyajtóig mindenféle kültéri nyílászárót talál nálunk. Minden termékünk egytől-egyig soproni, modern, jól felszerelt gyárunkban készül a leggondosabb gyártási körülmények között, minden apró részletre figyelve. Ha kínálatunkban nem talál mégsem olyat, ami elképzeléseinek megfelelne, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot és igyekszünk elképzeléseit egyedileg megvalósítani.

Nem véletlen a mottónk: HOLZ TEAM, ajtó, ablak fából. Esküszünk a fa alapanyagra, ami a nyílászárókat illeti. TARTÓSSÁG. ELEGANCIA. MODERNSÉG. SOKOLDALÚSÁG. FENNTARTHATÓSÁG. JÓ HANG- ÉS HŐSZIGETELŐ KÉPESSÉG. HOSSZÚ ÉLETTARTAM. És még sokáig sorolhatnánk a fa nyílászárók előnyeit. Próbálja ki és személyesen is meggyőződhet a fa nyílászárók felsorolt pozitív tulajdonságairól, előnyeiről.

Fa- és alumínium nyílászárók: bejárati ajtó, ablak - Holz Team Kft. Sopron

2023 © Holz Team Kft. - Minden jog fenntartva.
ImpresszumAdatvédelmi tájékoztató