Egyedi ablakok és ajtók méretre gyártása Sopronban - Holz Team Kft. Sopron
Blog

Egyedi ablakok és ajtók méretre gyártása Sopronban

Építkezik? Felújít? Kiválasztotta már a nyílászárókat? Tudta, hogy nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő nyílászáró-választásra?

Azt szokták mondani, hogy a nyílászáró az otthonunk szeme, lelke. Nemcsak azért fontos, hogy rendben legyen a házunk, otthonunk összképe, de az esztétikai szempontok mellett természetesen olyan szempontok is dominálnak, mint az energiahatékonyság, a hangszigetelés és hőszigetelés, a funkcionalitás stb.

Manapság már rengeteg gyártó rengeteg típusú nyílászárójából választhatnak az érdeklődők. Az egyedi nyílászárók tervezésének csak a képzelet szab határt, így mindenki megtalálhatja az otthonához és igényeihez legjobban illő megoldást. Fordítson gondot a megfelelő nyílászáró kiválasztására az otthona építése vagy felújítása során. Válassza a minőséget és a funkcionalitást egyben, hogy az otthona valóban kényelmes, energiatakarékos és stílusos legyen.

Kész nyílászárók vs. egyedi nyílászárók

Miért érdemes egyedi ablakokat és ajtókat választani? Milyen előnyei vannak az egyedileg gyártott ablakoknak, ajtóknak a készre gyártott nyílászárókkal szemben?

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül az egyediség. Az emberek egyre jobban igyekeznek kitűnni a tömegből, igyekeznek megkülönböztetni magukat másoktól. Ez a trend nemcsak az öltözködésben, az egyéni személyes megjelenésben, hanem az otthonunk külső és belső megjelenésében is helyet kap.

Egy egyedileg legyártatott ablak, ajtó kifejezheti személyiségünket, kitűnhetünk vele a tömegből. Egyedileg megválasztott stílusa, színe, formája nemcsak minket, ízlésvilágunkat tükröz, hanem formálhatjuk vele otthonunkról, házunkról az összbenyomást. Ezáltal kifejezhető egyedi ízlésvilágunk. Kvázi tulajdonképpen nem alkuszunk meg a készre gyártott nyílászárók egy típusmodelljével, hanem érvényre juttatjuk elképzeléseinket, stílusunkat, természetesen az adott gyártó által kínált keretek között.

Másik fontos szempont az egyedi nyílászárókkal kapcsolatosan, hogy a méretre gyártásnak köszönhetően az adott helyiségekben pontosan akkora méretű és pontosan olyan formájú ablak, ajtó, erkélyajtó illeszthető be, amekkora hely rendelkezésre áll. Így a nyílászáró tökéletesen illeszkedik majd az adott helyiség igényeihez, adottságaihoz, funkcionalitásához.

A külcsín – a méret, a forma és a színek – mellett természetesen más egyéb paraméterek megválasztására is ügyelni kell az ablakok megválasztásánál. A nyílászárók egyik leglényegesebb funkciója a megfelelő energiahatékonyság biztosítása. Mi befolyásolja egy ablak, ajtó, erkélyajtó energiahatékonyságát?

  • az ajtó-, ablaktok anyaga (műanyag, fa, alu-fa, alumínium),
  • az üvegezés rétegeinek a száma,
  • a szigetelőanyagok minősége, tartóssága,
  • a vasalatok minősége, anyaga.

Ezek többsége is választható egy egyedileg gyártott nyílászáró esetében.

Mi az egyedileg gyártott nyílászárók elkészítésének a menete, folyamata?

Első körben érdemes végiggondolni, hogy milyen anyagból készült nyílászáró az, amit rendelni, gyártatni szeretnénk. Annak megfelelő gyártókkal vegyük fel a kapcsolatot, hogy milyen anyagból szeretnénk nyílászáróba beruházni: műanyag, fa, alu-fa, alumínium. Mindegyik anyagnak megvannak az előnyei és hátrányai, így fontos alaposan megfontolni és az igényeinkhez, az otthonunkhoz és az elképzelésünkhöz legjobban illő anyagot választani.

Következő lépésként érdemes konzultációs időpontot kérni a kiválasztott nyílászáró gyártó szakértőivel. A megfelelő méretre szabáshoz mindenképpen szükséges helyszíni felmérés. A gyártócég szakértői optimális esetben ezt elvégzik, máskülönben nem garantálható a tökéletes illeszkedés.

A megadott paraméterekkel (szín, méret, forma, egyéb tényezők) megindulhat az adott nyílászáró, ablak, ajtó, erkélyajtó legyártása. Az összetett gyártási folyamat során a gyártó ügyel arra, hogy minden részlet pontosan megfeleljen az elvárásoknak. A minőségi alapanyagok és a precíz munka garancia a hosszú élettartamra és a megfelelő funkcionalitásra.

A gyártást követően elérkezünk a telepítés fázisba. Ebben a szakaszban rendkívül fontos, hogy a nyílászárókat tapasztalt és képzett szakemberek telepítsék. Amennyiben a gyártó rendelkezik saját beszerelő szakemberekkel vagy állandó kapcsolatban áll cégekkel, melyek nyílászáró beszerelést végeznek, úgy érdemes ezt igénybevenni.

Egyedi fa- és alu-fa nyílászárók gyártása Sopronban

Sopronban a HOLZ TEAM saját gyártócsarnokában kültéri nyílászárók, ablakok, ajtók és erkélyajtók gyártásával foglalkozik. Standard termékek széles kínálata mellett egyedi termékeket is gyártunk. Igyekszünk minden kérésnek eleget tenni. Számos európai országba, illetve a tengerentúlra is szállítottunk már magas minőségű fa- és alu-fa kültéri nyílászárókat. Soproni telephelyünkön, modern gyártósorunkon, a legkorszerűbb technológiával gyártunk nyílászárókat.

Az ügyfeleink elégedettsége mindig elsődleges számunkra, és igyekszünk minden kérésnek eleget tenni.

A HOLZ TEAM-nél a termékeket komplex szolgáltatáscsomagban is kérheti. A helyszíni felméréstől, a standard vagy egyedi nyílászáró legyártásán túl a beépítésig minden feladatot összefogunk és megoldunk. Bízhat abban, hogy a HOLZ TEAM szakemberei minden részletre odafigyelnek, hogy otthona vagy vállalkozása számára a legjobb megoldásokat nyújtsuk.

Tanácsért, konzultációért, megrendelésért vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, készségesen állunk rendelkezésre.

Fa- és alumínium nyílászárók: bejárati ajtó, ablak - Holz Team Kft. Sopron

2023 © Holz Team Kft. - Minden jog fenntartva.
ImpresszumAdatvédelmi tájékoztató