Faipari felületkezelő anyagok jelentősége - Holz Team Kft. Sopron
Blog

Faipari felületkezelő anyagok jelentősége

A faipari felületkezelő anyagok jelentősége

A fa nyílászárók esetén kiemelt jelentősége van az alkalmazott gyári faipari felületkezelő anyagoknak. Ez a kültéri nyílászárók esetében még nagyobb relevanciával bír, hiszen folyamatosan ki vannak téve az ablakok és a kültéri ajtók (bejárati ajtók, erkélyajtók) az időjárás viszontagságainak (szél, csapadék, UV sugárzás). Persze emellett esztétikai szerepet is betöltenek, hiszen a védelem mellett így kapnak színt és fényt a különböző nyílászárók.

Tehát nem elegendő egy magas minőségű, hosszú élettartamú nyílászáró gyártásához a jó minőségű, prémium alapanyag, a modern technológia, a megfelelő minőségű és ellenállási osztályba sorolt üvegezés, vasalatrendszer, nagyon sok múlik az alkalmazott felületkezelő anyagon. Ez talán a legfontosabb a nyílászáró tartósságához, hosszú élettartamának biztosításához.

A faipari felületkezelő anyagok szerepe

A faipari felületkezelő anyagok funkciója, szerepe sokrétű; hiszen számos előnnyel ruházza fel az adott nyílászárót. Ebben a részben sorra vesszük ezeket, részletesen bemutatjuk, hogy milyen módon járul(hat) hozzá az alkalmazott faipari felületkezelő anyag a nyílászáró, ablak, bejárati ajtó, erkélyajtó magas minőségéhez, hosszú élettartamához.

Az időjárási tényezőkkel szembeni ellenállás

A legfontosabb elvárás a kültéri nyílászárókkal szemben az időjárási tényezőkkel szembeni ellenállóság. Az UV sugárzás, a fagy, a hőingadozás, az eső, a hó, a fagy, a pára, a szél mind olyan időjárási elemek, amelyek nagyban károsíthatják a nyílászárókat. Magas minőségű bevonatrendszerekkel ez a károsodás kiküszöbölhető. A faipari felületkezelő anyagok védelmet jelentenek.

Vízállóság, víztaszítás

Amennyiben a víz utat talál magának a nyílászáró bármely részén, károsít(hat)ja azt. Repedés keletkezhet emiatt a tokon, a tok belsejébe jutva a víz pedig tovább roncsolja azt. Bekerülhet a víz, a pára az ablak-, ajtóüveg és a tok közé vagy beszivároghat (megfelelő) faipari felületkezelő anyag hiányában az illesztéseknél is. Magas minőségű felületkezelő anyagokat alkalmazva a fafelületek vízállóvá válnak, taszítják, lepergetik a vizet.

Tisztíthatóság, egyszerű karbantartás

A magas minőségű gyári felületkezeléssel ellátott nyílászárók nem igényelnek különösebb karbantartást, elegendő rendszeresen takarítani, letisztítani őket. A gyári felületkezelés megkönnyíti a takarítást. Elegendő gyengéd, mosószeres, nedves törlőkendővel áttörölni. Érdemes ezt rendszeresen megtenni a hosszabb élettartam és az esztétikum érdekében.

Esztétikai szempontok

Természetesen nem elhanyagolhatók a külsőségek, az esztétikai szempontok sem. A felületkezelő rendszerekkel a fa életre kel. A nyílászárók színnel, hangulattal, stílussal töltődnek fel, egyben pedig fényt is kapnak.

Tartósság, hosszú élettartam

Az előzőekben részletesen felsorolt szempontok hozzájárulnak ahhoz, hogy a kültéri nyílászáró, ablak, bejárati ajtó, erkélyajtó hosszú élettartamú legyen, tehát garantálják a tartósságot.

HOLZ TEAM kültéri ablakok és ajtók fa felületkezelése

Kültéri nyílászáróink gyártása során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy csakis magas minőségű alapanyagokkal, kiegészítőkkel dolgozzunk, így természetesen a felületkezelés terén is ügyelünk a megbízhatóságra, kiválóságra. A német SIKKENS felületkezelési rendszert alkalmazzuk nyílászáróink esetében. A Sikkens az Akzo Nobel cégcsoport kültéri fa bevonatokat gyártó márkája. A kültéri fa felületkezelés területén mintegy 230 éves tapasztalattal rendelkeznek, hiszen 1792 óta gyártanak ilyen termékeket.

A HOLZ TEAM csapata modern gyártóüzemében a standard termékek gyártása mellett egyedi ablakok, bejárati ajtók, erkélyajtók gyártását is vállalja. Nyílászáróinkra a világ mintegy 15 országából kaptunk már megrendelést. Kültéri ablakaink, ajtóink sikerének a kulcsa a jól felszerelt gyártóüzem, a modern technológia, a magas minőségű fa alapanyagok és fa felületkezelő rendszerek, a megbízható vasalatrendszerek.

Amennyiben termékeink felkeltették az érdeklődését, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken. Kérje ingyenes tanácsadásunkat!

Fa- és alumínium nyílászárók: bejárati ajtó, ablak - Holz Team Kft. Sopron

2023 © Holz Team Kft. - Minden jog fenntartva.
ImpresszumAdatvédelmi tájékoztató