Nyílászáró-, ablaktrendek 2023 - Holz Team Kft. Sopron
Blog

Nyílászáró-, ablaktrendek 2023

Az életünk, a világ állandó mozgásban, változásban van. Trendek, divathullámok tarkítják a mai fogyasztói társadalmat.

Az építészeti, lakberendezési trendek folyamatosan változnak. Így a nyílászárókkal, ablakokkal kapcsolatosan is mindig megvannak az aktuális divathullámok, tendenciák.

HOLZ TEAM Sopron és az ablaktrendek

A HOLZ TEAM-nél nagy gondot fordítunk arra, hogy folyamatosan lépést tartsunk az aktuális nyílászárótrendekkel. Alkalmazzuk a legfrissebb újításokat. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak minőséget, de a legújabb színeket, formákat kínáljuk a vásárlóinknak. Minőség, esztétikum, tartósság, biztonság, hang- és hőszigetelési szempontok… és még sokáig sorolhatnánk a szempontokat, amiknek manapság az ablakoktól elvárunk. A HOLZ TEAM kültéri fa- és alu-fa nyílászárók termékfejlesztése során ezen szempontokat figyelembe véve alkotjuk meg termékeinket. 27 éves tapasztalunk és a soproni telephelyünkön telepített modern gyártási technológia garantálja a HOLZ TEAM kültéri ablakok, ajtók (bejárati ajtók, erkélyajtók) hosszú élettartamát és magas minőségét.

Bloggcikkünkben a legnépszerűbb és legújabb ablakokkal kapcsolatos trendeket foglaljuk össze.

Legfrissebb nyílászáró-, ablaktrendek

Energiahatékony ablakok

Az ablakok kiválasztásánál az egyik legfontosabb döntési szempont az energiahatékonyság. Az energiaárak növekedése még jobban rámutat arra, hogy mennyire fontos szempont az ablakok energiahatékonysága.

De mitől energiahatékony egy ablak? Nagyon sok tényezőtől függ, például:

  • az ablakkeret anyagától, azaz attól, hogy műanyagból, fából vagy alumínium-fából készült-e az ablak keretezése,
  • az ablaktömítésektől, azaz a tömítés anyagának minőségétől, rugalmasságától, illeszkedésétől, elhasználódottsági fokától,
  • az adott ablak megfelelően került-e beépítésre,
  • az üvegezéstől, azaz attól, hogy hány rétegű üveg került az ablakkeretbe,
  • a vasalatok minőségétől, mennyire záródnak a vasalatok.

A HOLZ TEAM-nél ezekre a szempontokra különösen nagy hangsúlyt fektetünk. A gyártásunk során elsődleges szempont az, hogy minőséget biztosítsunk ügyfeleink számára, ezért a HOLZ TEAM ablakok alkotóelemei:

  • rétegragasztott hibamentes faanyag,
  • zárt cellás dupla gumitömítés,
  • fokozott hőszigetelő háromrétegű üvegezés,
  • magas minőségű vasalatok (a legkorszerűbb GU és ROTO® NX bővíthető vasalatrendszer),
  • a német SIKKKENS felületkezelési rendszer,
  • hőhídmentes vízvető.

Ablakok egyéb funkciói

Már régen megváltozott az, hogy ablakoknak csak annyi a funkciója, hogy fényt és friss levegőt engedjenek be otthonunkba, emellett egy sor más funkció is megjelenik az ablakokkal szemben támasztott követelményként. Például hangszigetelés, árnyékolás stb.

Az ablakokkal szemben támasztott esztétikai követelmények

A design területén modern stílus, letisztult, egyszerű vonalvezetés jellemző leginkább. Mondhatni előtérbe kerül a minimalista design. Ez teljes mértékben összhangban van a lakóépületekkel kapcsolatos trendekkel. Régóta megfigyelhető, hogy az új építésű házaknál, lakásoknál a nagyméretű ablakok dominálnak, ezáltal fényesebbek, tágasabbak a helyiségek, lehetővé válik, hogy több fény áramoljon be a szobákba.

A HOLZ TEAM-nél a termékpaletta összeállításánál gondoltunk a modern és a klasszikus stílus kedvelőire, így mindkét irány megtalálható termékpalettánkban. Mindenki megtalálja az ízlésvilágának, illetve a saját és az adott épület stílusához leginkább passzoló ablakot vagy kültéri ajtót (bejárati ajtót vagy erkélyajtót).

Környezetvédelem, fenntarthatóság az ablakok esetében

Szerencsére egyre nagyobb szerepe van a környezetvédelemnek, a fenntarthatóságnak az ablakok terén is. Egyre több gyártó törekszik arra, hogy fenntartható, környezetbarát alapanyagokból gyártsa le nyílászáróját és a fogyasztók részéről is egyre nagyobb igény, kereslet mutatkozik a környezetbarát termékek, így a faablakok iránt.

A HOLZ TEAM-nél is különösen nagy gondot fordítunk a fenntarthatósági szempontokra akár a gyártást, akár a terméket, akár az egyéb területeket tekintve.

Okos ablakok

Az okos ablakok népszerűsége is folyamatosan nő. A távirányítóval vagy mobiltelefonnal üzemeltethető ablakok, illetve az érzékelőkkel rendelkező ablakok jelentik vélhetően a jövőt az ablakgyártás területén.

Ablakokkal kapcsolatos ingyenes tanácsadás

Nyílászáró-választással, -vásárlással kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal, tanácsadás keretében segítünk eligazodni és megtalálni az Ön számára legoptimálisabb kültéri nyílászárót. Legyen szó felújításról vagy építkezésről, mindenre van megoldásunk. Széles termékválasztékkal állunk ügyfeleink rendelkezésére legyen szó kültéri fa- vagy alu-fa nyílászáróról. Az ablakok, ajtók mellett természetesen komplex megoldásokat is kínálunk. Ez azt jelenti, hogy leveszünk minden gondot az Ön válláról, a helyszíni felméréstől a nyílászáró beépítéséig mindent vállalunk. Standard méretű, típusú és stílusú nyílászárók mellett egyedi igények alapján is gyártunk soproni telephelyünkön. Lépjen velünk kapcsolatba az elérhetőségeinken és nyisson Ön is HOLZ TEAM ablakokkal a világra.

Honlapunkon rengeteg referenciát is bemutatunk fotók segítségével, ezáltal képet kaphat, hogy kültéri fa- és alu-fa ablakaink, bejárati ajtóink, erkélyajtóink hogyan festenek már kész házakba beépítve.

 

Fa- és alumínium nyílászárók: bejárati ajtó, ablak - Holz Team Kft. Sopron

2023 © Holz Team Kft. - Minden jog fenntartva.
ImpresszumAdatvédelmi tájékoztató